Últimas noticias

Artur Mas descarta realizar el referéndum / Artur Mas descarta realitzar el referèndum

Català

Artur Mas afirma que no es podrà realitzar la consulta del 9 de novembre sobre l'independència de Catalunya i cerca alternatives per a que els catalans i catalanes puguen expressar-se.


Artur Mas, el president de la Generalitat ha explicat hui als partits favorables a la celebració de la consulta sobiranista que aquesta votació no es podrà celebrar per falta de garanties legals. Desprès d'això, Mas va proposar un procès de participació dels ciutadans per a coneixer l'opinió del poble català. Per això necessita el suport de CiU, ERC, ICV i CUP, (que no dona-hi suport)

Aquest procès de participació dels ciutadans es basa en els articles de la llei de consultes catalana que el Tribunal Constitucional no va suspendre. No obstant, l'alternativa no agrada als partits que fins ara havien donat suport a Mas, alegant la falta de validesa legal d'aquest 'procès' devant els organismes internacionals.

Mas va celebrar aquesta reunió amb els partits favorables al referendum al palau de Pedralbes de Barcelona, tractant de que fora una reunió allunyada dels mitjàs de comunicació, donant el sensacionalisme de la premsa espanyolista que no tindria cap dupta per a afirmar que 'el pacte nacionalista està trencat."

Carles Viver-Pi i Sunyer, president del Consell de la Transició Nacional, advoca per convocar unes eleccions anticipades i donar-les un caràcter plebiscitari. En paraules de Viver, "aquestes eleccions tindrien l'avantatge de ser un procès dins la legalitat i és dificil que fora prohibit. La convocatòria seria feta pel president amb un decret que no és impugnable i els programes dels partits no són impugnables."



Castellano

Artur Mas afirma que no podrá realizar la consulta del 9 de noviembre sobre la independencia de Cataluña y busca alternativas para que el pueblo catalán se exprese.



Artur Mas, el presidente de la Generalitat, ha explicado hoy a los partidos favorables a la celebración de la consulta soberanista que dicha votación no podrá celebrarse por falta de garantías legales. Tras ello, Mas ha propuesto un proceso de participación ciudadana para conocer la opinión de los catalanes. Para ello necesitaría el apoyo de CiU, ERC, ICV y la CUP, con el cual no cuenta de momento.


Este proceso de participación ciudadana se basa en los artículos de la ley de consultas catalana que el Tribunal Constitucional no suspendió. No obstante, la alternativa no gusta a buena parte de los partidos que hasta ahora habían apoyado a Mas, alegando la falta de validez legal de este "proceso" ante los organismos internacionales. 

Mas celebró esta reunión con los partidos favorables al referéndum en el palacio de Pedralbes de Barcelona, intentando que fuese una reunión alejada de los medios de comunicación, dado el sensacionalismo de la prensa españolista, que no dudaría en clamar que "el pacto nacionalista estaría roto".

Carles Viver-Pi i Sunyer, presidente del Consejo de la Transición Nacional, aboga por convocar unas elecciones anticipadas y darles carácter plebiscitario. En palabras de Viver, "estas elecciones tendrían la ventaja de ser un proceso dentro de la legalidad y es muy difícil que lo prohíban. La convocatoria la hace el presidente a través de un decreto, que no es impugnable, y los programas de los partidos en principio tampoco son impugnables”.



Traducció al català feta per Ángel García

No hay comentarios :

Publicar un comentario

LOR Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Con la tecnología de Blogger.